Science4you Factory Soap tkjf3cf4101056-Leksaker

Science4you Factory Soap tkjf3cf4101056-Leksaker

Science4you  Soap Factory

The Land That Lost Its grön - MS kvinnor Maria Shirley - böcker (9781544735986) Bokhandel

Pete the Cat's World Tour - James Dean James Dean - böcker (9780606386807) Bokhandel LEGO Ninjago - Zane spinjitzumästare 70636

Så var det dags att fira mamma och pappa som båda fyllt 4+ år. Drygt femtio grannar, släktingar, vänner och kollegor kom på festen. Det bjöds på paj, sallad, plockmat. Det var fullt ös hela tiden. Grannarna kom i klunga och sjöng för jubilarerna.

Schleich - Wild Life - GrizzlyhanneMelissa and Doug - Origamipapper med projektbok
The grön King - Stephanie Parker - böcker (9780953317271) Bokhandel

Mashiny-pomoschniki - - böcker (9785171102647) Bokhandel

My Car - Byron Barton - böcker (9780062399601) Bokhandel

Vi har tidigare sett räv, hare, ekorre, rådjur och häst från tomten. Idag kom en älg på besök. Den stod och smaskade på ett träd i godan ro och brydde sej inte det minsta om att familjen stod på altanen bara drygt tio meter därifrån. Det var först när pappa väsnades som den skuttade tillbaka över gärdsgården. Leija tyckte att det var lite läskigt med en sån närgången älg. Men hon vågade åtminstone titta från fönstret.

The Frog Prince - Christian Musselman - böcker (9781405231091) Bokhandel

Le Toy Van - Dockhusmöbler Barnrum DaisylaneLEGO DUPLO - Min första nyckelpiga 10859Play-Doh - rosaie Pie Cupcake Party

Vi hade tur för sista kvällen bjöd staden på gratis vattenland bredvid lekplatsen där vi råkade befinna oss. Men det var bara Leija och Albin som ville testa de olika sakerna.

Igår var makarna Landegren på dejt medan Eimans passade Landegrenbarnen. Idag var det dags för mamma och pappa att äta middag på tu man hand. Efter en stillsam middag anslöt de till de andra och gick till tivolit för att göra slut på resten av tivolibiljetterna. Anton valde sin favorit; studsmatta med gummisnören.

The Harvest - Chuck Wendig - böcker (9781477830017) Bokhandel

Mummitrollets vinter - - böcker (9788202361754) Bokhandel Tambar og sjøormen - Tor Åge Bringsværd - böcker (9788205409002) Bokhandel Care Bears - Hug and Giggle feature - Share

Vi överraskade Anders med att bjuda på glass uppe i lägenheten eftersom det var hans födelsedag.

Med glass i magen gick mamma, Leija och Landegrens till lerbadet. Leija visade hur man smorde in sej. Wilma smorde in sej lite på armarna. Albin ville mest bada. I saltvattenlagunen var det ännu varmare än i Mar menor – kanske 35 grader. Och ännu saltare. Det var så salt att man kunde lägga sej hur som helst och sova.

Gobble Gobble Moooooo Tractor Book - Jez Albguldugh - pocket (9780007317288) Bokhandel

Mr Men My Daddy - - böcker (9781405286442) Bokhandel Le Toy Van - Stapel Trädgård

Vi började morgonen med att gå på marknaden som var precis utanför dörren. Leija och mamma gick ihop. Leija köpte lol-docka och mamma köpte linneshorts och salta mandlar. Anton och pappa gick ihop och hittade pokemon-kort och lite frukt. Ludvig som har varit trött varje dag ville ligga kvar i sängen. Han gick upp först vid 11 då vi kom hem med varma churros.

På kvällen blev det tapas på Portugisen. En av favoriterna var baconlindad dadel med mandel i mitten.

Sing Along With Me If You're Happy and You Know It - Nosy Crow - böcker (9780857635907) Bokhandel

The Busy Beaver - Nicholas Oldland Nicholas Oldland - böcker (9781554537907) Bokhandel Nappy Duck and Potty Piggy - Bernette Ford - pocket (9781905417001) Bokhandel Bamse och den försvunna honungsburken

Mamma och Leija cyklade iväg till en salt-salin där flamingosen håller till under sommaren, 2,5 kilometer från den lägenhet som vi bor i. Det var varmt, men Leija kämpade på. Leija gillar flamingos. Tyvärr var de en bit ut så man såg inte så mycket.

Dagens middag intogs vid stranden. De hade barnmeny så det verkade bra. Men det var mycket som hade tagit slut. De hade inte fanta apelsin, inte tillräckligt många fanta citron, lasagnen och spagetti bolognesen var slut, det fanns bara glass till efterrätt. Av glasssmakerna fanns det bara nougat och banan choklad – och de hade inte tillräckligt med nougat så att det räckte till alla.

Sen köpte alla barn saker för pengarna de fått av mormor o morfar i en turistaffär. Leija hade beslutsångest men valde till sist en handväska med ett lamadjur på samt en plånbok i form av en flamingo. Ludvig köpte en snorkelmask som man kan dyka under vattnet med och sen börja andas direkt med när man kommer upp till ytan. Anton köpte en trätransformer och en sköldpadda.

Science4you Factory Soap tkjf3cf4101056-Leksaker

Baby Pixi 77 VE 5 Meine liebste Weihnachtszeit (5 Exemplare) - Denitza Gruber - böcker (9783551053008) Bokhandel

Melissa and Doug - Handdockor - lekfulla husdjurFisher-Price - Little People Travel Together Airplane

Vi har hålla på att bygga rum till Leija, måla fondväggar och måla husfasaden i tre veckor så nu är vi riktigt trötta. Vad passar då bättre än att åka till Spanien för att bada, sova och äta. Denna gång tar vi med oss familjen Landegrens eftersom vi även får låna Mikaels förra kollegas lägenhet som även den ligger i San Pedro del Pinatar.

Vi badade två gånger. Ludvig simmade 1 km som är nästa Mc Donald’s-gräns dvs. om man simmar 1 km så får man äta vad man vill på Mc Donald’s.

Anton kämpar på med att lära sig simma och idag lyckades han göra tre kullerbyttor under vattnet. Vi åt tapas på en lokal restaurang.

Efter middagen blev det tivoli. Alla utom Wilma åkte båtar som man fick styra själv. De krockade så de skvätte gång på gång. Det blev lite för mycket för Anton som ville gå av efter ett tag. Leija och Albin som funnit varandra den senaste tiden tyckte dock att det var superroligt och hävdade att de vann över Ludvig.

Lilla Wilma åkte karusell med Albin. Medan Albin nästan somnade av tristess så älskade Wilma karusellen. Hon bröt ihop när den var slut så de fick snällt betala en åktur till.

Historic Sailing Ships Färging Book - Tre Tryckare - pocket (9780486235844) Bokhandel

Kul att skapa - Pop-beadsBaby Born - Deluxe Scooter Outfit

Idag kom en trött men glad scout hem efter en veckas scoutläger. Det Ludvig tyckte hade varit roligast var att bada och dyka. Det hade han gjort mycket.
De hade också fått gå omkring till de olika kårerna och gjort kåruppdrag. I Kode scoutkårs läger fick man göra en vattenkatapult.

När Ludvig kom hem ville han helst sova. Men vi var bjudna på Malins 40-årsfest så vi släpade med Ludvig ändå.

Ms. Misery - Patricia Cowans - pocket (9781499033410) Bokhandel

Schleich - Knabstrupper FoalSylvanian Families - Barnkammarset
Ten Monsters in the Bed - Katie Cotton Aaron Blecha - böcker (9781499800678) Bokhandel Un mensaje para Luna - Virginia L. Kroll Zuzanna (ILT) Celej Virginia L. Kroll - böcker (9788416147151) Bokhandel

Vi packade in oss tillsammans med farmor i bilen och åkte till Kragenäs, utanför Strömstad där Ludvig är på en vecka långt scoutläger. Fabian och Alex är inte med den här gången men Ludvig ville åka ändå. När vi kom var det dags för scouterna att laga look till lunch. Killarna skar grönsaker och hjälptes åt. Men ibland fick ledarna komma med lite tips, typ vilka ingredienser som ska ligga i längst. Ludvig verkade glad men lite trött. Det hade varit svårt att sova med stojande äldre scouter sent på kvällarna och det hade också varit riktigt varmt. Ludvig hade fått med sej en hundralapp och den hade han förbrukat i lägerkiosken. I det stökiga tälten kunde man se spår av de besöken.

Efter lunch så åkte vi vidare mot Daftöland. Anton som är väldigt försiktig av sig vågade till slut att åka både en snabb karusell och flumeride.  

Nadarin - Leo Lionni - böcker (9781930332805) Bokhandel

torsdag Le Toy Van - Leksaker till dockhussilverlit - Exost 360 Tornado orange

Idag var det dags att skörda första gurkan i vår djungel ute i växthuset. Det är så tät växtlighet att man nästan måste ha med sej machetes för att komma fram. Barnen har blivit lovade att skörda gurka i tur och ordning. Leija fick börja.